Брашното е главната состојка што се користи за печење. Скратувањето ги прави пекарските производи влажни, додава вкус и го одржува печениот производ свеж подолго. Секоја маст, како што е маслото или…

Ајде да јадеме?

Пред да ја користите скарата, ќе сакате да ја запалите и да дозволите да изгори 20 до 30 минути. Ова прво горење ја чисти скарата, отстранувајќи ги сите…

Ајде да јадеме?

Времето за готвење ќе варира во зависност од тежината на вашето месо. За да го пресметате времето за готвење на гамонот, измерете го зглобот. Гамонски зглоб без коски ќе…

Ајде да јадеме?

Колку долго треба да готвам пилешко на 400 степени? Печење пилешки гради на 400 ° F: Ова ќе потрае помеѓу 22 и 26 минути во зависност од големината на…

Ајде да јадеме?

Што ќе се случи ако пржете шпагети? Што се случува ако пржете сурови тестенини? Пржење варени или преостанати шпагети предизвикува тестенините да се држат заедно, и резултира…

Ајде да јадеме?

Што можам да користам за чистење на надворешната страна на скарата? Користете сунѓер за чистење на страната на вашата скара со сапун и вода за садови. Ако…

Ајде да јадеме?

Колку долго се вари цел замрзнат јастог? Покријте го тенџерето и, ако е целосно, оставете ги да се варат 10 минути за јастог од 1 килограм или 7-8 минути по…

Ајде да јадеме?

Кога се јаде умерено, пржената храна сигурно може да биде дел од урамнотежена исхрана. Значи, ако се прашувате „дали пржената храна може да биде здрава? “, одговорот е…

Ајде да јадеме?

Изберете масла со висока точка на чад: скратување на зеленчук, маст и масло од кикирики се добар избор. Маснотиите треба да бидат околу еден сантиметар длабоко во тавата,…

Ајде да јадеме?

Какви вештини им се потребни на готвачите на линија? Еве неколку примери на вештини што треба да ги имате или да ги развивате како готвач: Посветеност на квалитетот. Редица готвач мора да…

Ајде да јадеме?